Какво ще бъде времето през месец февруари? Дългосрочната прогноза представи пред

...
Какво ще бъде времето през месец февруари? Дългосрочната прогноза представи пред
Коментари Харесай

Времето през февруари - пълно с изненади

Какво ще бъде времето през месец февруари? Дългосрочната прогноза представи пред Българска национална телевизия гл.ас, доктор Анастасия Стойчева - шеф Департамент " Прогнози и ИО ", Национален институт по метеорология и хидрология.

Тя уточни, че градусите тези дни могат да бъдат избрани като аномалии.

" Вчера до 24 градуса. С този запад, югозападен вятър, в Дунавската низина, в Горнотракийската равнина температурите си станаха дори за една хубава, топла пролет, само че без да доближаваме абсолютния екстремум от 26 градуса през 2016 година ", уточни климатологът.

Най-топлият ден ще бъде тази събота, когато се чака термометърът да покаже стойности над 23 градуса. От неделя стартира захлаждане, само че то няма да е внезапно, а поетапно. През втората половина на месеца като отплата за топлите февруарски дни досега, ще има много превалявания от дъжд. А когато температурите паднат под нулата, и за сняг. Задържане на снежната завивка не се чака.

" Плавно ще преминем към това, че сме месец февруари и втората половина от месеца ще е много по-различна от това, което ни се предлага досега ", уточни Анастасия Стойчева.





" Северна България, когато има вятър, поради динамичността в атмосферата, температурите стават по-високи. Докато в котловините, предпазени от вятъра, студената въздушна маса се отсрочва, нощното изстиване към момента е дълготрайно, поради дългата нощ, и там имахме ниски утринни температури ", сподели гл.ас, доктор Анастасия Стойчева.



От началото на другата седмица последователно времето ще става студено и ще се върне към естествените минусови стойности за месец февруари.



" Това изсъхнало време през първото десетдневие на февруари най-вероятно ще бъде обезщетено с преваляванията, които ни чакат през второто, и началото на третото десетдневие ", уточни Стойчева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР